RADIOSS

Portfolio item page

Project Details

RADIOSS este un solver dedicat pentru analiză dinamică explicită. Acesta este utilizat în toate industriile din întreaga lume pentru a îmbunătăți rezistența la impact, siguranța și manufacturabilitatea componentelor structurale.

Timp de peste 30 de ani, RADIOSS s-a stabilit ca un lider și un standard industrial pentru accidentele auto, analiza cădere & impact, balistice, explozie şi efecte de explozie și impacturi de mare viteză. Industria auto, aerospațială, electronică, companiile din domeniul apărării și centrele de cercetare și dezvoltare valorifică contribuția pe care o acordă în înțelegerea și prezicerea comportamentului de proiectare în medii complexe, cum ar fi accidentul auto, scufundarea avionului sau efectul de explozie asupra vehiculelor. Integrarea strânsă cu mediul HyperWorks face RADIOSS un instrument de proiectare puternic. Modelele RADIOSS sunt pregătite pentru optimizare. Tranzițiile la soluția de optimizare OptiStruct și HyperStudy sunt ușoare.

Beneficii

Scalabilitatea, Calitatea și Repetabilitatea

Procesele RADIOSS avansate de tip multi-procesor (procesarea hibridă paralelă masivă) au permis cea mai bună scalabilitate din industrie pentru simularea structurală mare, extrem de neliniară. Utilizarea opțiunii Advanced Mass Scaling și opțiunea de precizie unică accelerează ordinele de mărimi, păstrând în același timp aceleași rezultate corecte. Analiza detaliată și exactă poate fi realizată, de asemenea, fără scăderea timpului global sau creșterea timpului de simulare general. Soluțiile Speed-up cum ar fi Multi-Domain, Submodeling sunt soluții unice pentru a aduce răspunsul corect în timp util. Dispozițiile speciale din implementare garantează repetabilitatea completă a rezultatelor, indiferent de numărul de procesoare de calculator, noduri sau fire folosite în calculul paralel. Acest avantaj unic permite să profite de avantajele clusterelor și să se aplice într-o tehnică de optimizare a timpului scurt. Distribuția numerică a rezultatelor este foarte redusă datorită calității software-ului.

Iată câteva din avantajele cheie ale lui Altair RADIOSS:

 • RADIOSS oferă una dintre cele mai cuprinzătoare biblioteci de materiale și rupturi din industrie. Legile materiale și criteriile de rupere acoperă definițiile pentru beton, spumă, cauciuc, oțel, compozite, biomateriale și multe altele. Cuplarea cu MDS (Multiscale Design Systems) deschide ușa la comportamentele precise și avansate.
 • RADIOSS este integrat strâns cu OptiStruct și HyperStudy. Proiectarea optimizării și studiile de robustețe pot fi efectuate cu ușurință pentru a îmbunătăți performanțele designului.
 • Suportul RADIOSS este foarte receptiv la reacția utilizatorilor. Un regim riguros de asigurare a calității face posibilă implementarea rapidă și fără regres în calitate.
 • PBS Professional este un software puternic de gestionare a încărcăturii de lucru. Lucrările RADIOSS pot fi gestionate și monitorizate eficient pe infrastructuri severe pentru a minimiza timpul de întoarcere a sarcinii.

Capabilităţi

Domeniile de aplicație ale RADIOSS includ siguranța în caz de avarie, testarea căderilor, impactul exploziilor și a impactului hidrodinamic, interacțiunea structurală a fluidelor terminale balistice, formarea și cartografia compozită.

Un set complet de elemente, conectori și condiții de limită sunt disponibile. Contactele sunt gestionate prin algoritmi diferiți pentru a permite acuratețea și robustețea, luând în considerare toate condițiile de contact și unele dintre cele de asamblare. Legile materialelor, inclusiv compozitele, betoanele și solurile, …, modelele de defecțiuni (Johnson-Cook, Extended Mohr-Coulomb …) sunt furnizate în RADIOSS prin biblioteci. Orice criteriu de rupere poate fi folosit cu oricare dintre legile materialelor. Aceste combinații aduc peste 300 de materiale. Modelarea și simularea avansată a compozitelor conduc industria.

Formulările de elemente inovatoare oferă precizie, viteză și soluții robuste. Se acceptă zeci de tipuri de condiții limită, atât pentru cazurile de încărcare simple cât și pentru cele avansate și pentru setările de constrângeri.

Tipurile de soluții includ:

 • Analiza structurală dinamică explicită neliniară
 • Analiza structurală implicită neliniară
 • Dinamica Fluidă Computaţională Explicită (CFD)
 • Formulările Euler, Lagrange și Euler-Lagrangian Arbitrară (ALE)
 • Hidrodinamica cu particule fine (SPH)
 • Simularea airbagului bazat pe metodele cu volum finit (FVM). Soluție unică pentru desfășurarea precisă a airbagului. Soluție CFD pură cu cuplare completă cu structuri.
 • XFEM pentru propagarea fisurilor în structurile multi-strat. Interesul ridicat în ceea ce privește impactul pietonilor pentru predicția spargerii parbrizului (absorbția energiei), precum și comportamentul ecranului la impact in industria electronice, comportamentul la impact al carcasei exterioare a mașinii de spălat,…
 • Domenii multiple pentru gestionarea modelelor cu componente cu mesh-uri fine necesare pentru a “mări” pentru predicția rupturii. Această caracteristică este pe deplin compatibilă cu FSI (Fluid Structure Analysis)
 • Scalare avansată în masă pentru probleme cvasistatice, teste de cădere și impact, … pentru a mări intervalul de timp și de a reduce semnificativ timpul scurs, fără a degrada acuratețea.
 • Sub-Modelare pentru proiectarea locală a componentelor sau sub-structurilor.

Siguranța pasagerilor

Pentru siguranța pasagerilor vehiculelor, simularea RADIOSS are acces la o mare bibliotecă de manechine, bariere și elemente de impact. RADIOSS oferă cel mai cuprinzător set de instrumente din industrie prin parteneriate cu Humanetics și CellBond. Este posibilă și cuplarea cu Madymo (TASS). În plus, mediul de modelare HyperCrash și HyperMesh oferă un sprijin deosebit pentru simularea accidentelor și a siguranței auto.

Galerie

Back to Top