HyperMesh

Portfolio item page

Project Details

HyperMesh este un pre-procesor cu elemente finite, multidisciplinar, care gestionează generarea celor mai mari și mai complexe modele, începând cu importul unei geometrii CAD până la exportul unui fișier gata de soluționare.

În ultimii 20 de ani, HyperMesh a evoluat într-un pre-procesor de vârf pentru modelarea conceptuală şi de înaltă fidelitate. Caracteristicile geometrice avansate și capacitățile de discretizare oferă un mediu pentru generarea rapidă a modelului. Abilitatea de a genera rapid un mesh de înaltă calitate este una dintre competențele principale ale HyperMesh. Tendințele din industrie indică o migrare către proiectarea modulară a subsistemului și continuarea explorării materialelor noi; HyperMesh dispune de instrumente avansate de asamblare a modelului, capabile să susțină generarea și asamblarea complexă a sub-sistemelor, în plus, modelarea compozitelor laminate este susținută de instrumente avansate de creare, editare și vizualizare. Schimbarea designului este posibilă prin transformarea mesh-ului și dimensionarea geometriei. HyperMesh este un mediu neutru de rezolvare care are, de asemenea, un API extins ce permite personalizarea nivelurilor avansate.

HyperMesh este folosit de mii de clienți din întreaga lume pentru a genera și gestiona modele cu elemente finite. Suportă o gamă largă de interfețe CAD și solvere, ceea ce îl face o soluție perfectă pentru majoritatea industriilor și domeniilor.

Beneficii

O soluție puternică de modelare FEA pentru companii

 • Cu cel mai larg set de interfețe directe CAD și CAE și abilitatea de a defini integrarea personalizată, HyperMesh funcționează perfect în orice mediu tehnic.
 • HyperMesh oferă un cadru robust, comun de modelare FEA în cadrul corporației – minimizând investițiile în instrumente de modelare a nișelor și costurile de instruire.

Meshing de mare viteză și înaltă calitate

 • Cu capabilități automate și semi-automate de meshing bidimensionale (shell), tridimensionale (tetra și hexa) , HyperMesh simplifică procesul de modelare a geometriilor complexe.

Creșterea eficienței utilizatorilor finali cu asamblarea automată a modelelor și discretizarea in pachete(Batch Meshing)

 • Legăturile strânse dintre HyperMesh și PDM facilitează comunicarea bidirecțională, în plus, reprezentările și configurațiile părților sunt gestionate direct în HyperMesh.
 • Tehnologia”Batch meshing” accelerează procesul de dezvoltare a modelului prin eliminarea necesității de a efectua meshing-ul și curățarea manuală a geometriei.
 • Metode foarte automatizate pentru asamblarea rapidă a modelului, incluzând asignarea și gestionarea conexiunilor, cum ar fi șuruburile, sudurile, adezivii și sudurile cu cusături.

Caracteristică interactivă de transformare graduală a volumelor pentru a modifica geometria prin definirea mai multor variabile de proiectare (morphing)

 • Un set flexibil de instrumente de transformare gradual, permite utilizatorilor să modifice meshurile vechi fără a le reface pentru a automatiza investigația noilor propuneri de proiectare.

Buclă închisă între CAD și FEA

 • Scoaterea, direct dintr-o geometrie subțire, a fibrei medii, incluzând alocările de grosime cu ajutorul instrumentelor Mid-map de generare a mesh-urilor.
 • Extragerea datelor compozite din fișierele de geometrie (CAD) și transferarea în elemente finite, cu o interacțiune minimă a utilizatorului.
 • Obținerea modelului geometric tridimensional din modele cu elemente finite pentru a comunica direcția de profilare, echipei de proiectare și inginerie

Capabilităţi

Cea mai bună discretizare

HyperMesh oferă utilizatorilor o suită avansată de instrumente ușor de utilizat pentru a construi și edita modele CAE. Pentru crearea de modele 2D și 3D, utilizatorii au acces la o varietate de capabilități de generare a mesh-urilor, precum și modulul puternic de automatizare al HyperMesh.

Meshing cu fidelitate ridicată

 • Meshing de suprafață
 • Mapare a geometriei cu elemente solide de tip Hexaedru (Solid map)
 • Discritazarea geometriilor complexe cu elemente de tip Tetraedru (Tetra mesh)
 • Meshing CFD
 • Meshing SPH

Mesh Morphing

HyperMorph este o soluție puternică pentru schimbarea parametrică și interactivă a formei unui model cu elemente finite. Abordarea sa unică permite variații rapide ale formei rețelei de elemente finite fără a sacrifica calitatea mesh-ului. În timpul procesului de morfing, HyperMorph permite, de asemenea, crearea de variabile de formă, care pot fi utilizate pentru studiile ulterioare de optimizare a designului.

Batch Meshing

Utilizarea Altair® BatchMesher ™ este cea mai rapidă metodă de a genera automat mesh-uri de elemente finite de înaltă calitate pentru ansambluri mari. Prin reducerea la minimum a sarcinilor de discretizare manuală, această tehnologie de auto-meshing oferă mai mult timp pentru activitățile de simulare de inginerie cu valoare adăugată. BatchMesher oferă controlul specificat de utilizator asupra criteriilor de meshing și a parametrilor de curățare a geometriei, precum și capacitatea de a fi exportat în formate de fișiere personalizate.

Interoperabilitate CAD

HyperMesh oferă suport de import și export pentru formatele de date CAD de top. În plus, HyperMesh dispune de instrumente robuste pentru a curăța geometria importată pentru a permite generarea eficientă a meshurilor de înaltă calitate. Condițiile la limită pot fi aplicate direct și în geometrie pentru cartografiere automată la elementele de bază.

 • CATIA și CATIA Composite Link
 • FiberSim
 • IGES (import si export)
 • Intergraph
 • JT (import si export)
 • Parasolid (import si export)
 • ProE and CREO
 • SolidWorks
 • STEP (import si export)
 • Tribon
 • UG

Conectori

Conectorii sunt entități geometrice utilizate pentru a conecta geometria sau entitățile FE. Ele sunt utilizate pentru a crea suduri şi suduri cu cusături, adezivi, șuruburi sau mase.Conectorii pot fi realizați din entități geometrice în diverse reprezentări FE specifice.

Conectorii conțin locația lor, partenerii care leagă, regulile de conectare și tipurile de realizare. Acestea pot fi create manual, absorbite de la conexiuni FE existente sau importate și generate în fișiere text.

Compozite

HyperMesh deține caracteristici puternice pentru modelarea structurilor compozite foarte complexe. Entitățile de straturi permit definirea formei straturilor individuale bazate pe geometrie sau elemente. Entitatea laminată definește ordinea de stivuire a unei părți compozite. Definiția compozitelor este generică și poate fi realizată în mai multe profiluri de soluționare.

În scopuri de revizuire, structurile compozitelor pot fi vizualizate în straturi 3D, straturi individuale izolate și orientări de straturi vizualizate grafic.

Pentru un flux de lucru extrem de eficient cititorul CATIA a fost îmbunătățit pentru a citi definițiile compozite, cum ar fi forme de straturi, orientări de material și strat, direct din fișierul de geometrie. Modelele Fibersim pot fi importate într-un mod foarte asemănător.HyperMesh oferă algoritmi sofisticați de cartografiere pentru a transfera datele de intrare geometrice într-o rețea FE și proprietățile asociate.

Interfeţe de soluţionare CAE (Solver Interfacing)

HyperMesh suportă o serie de diferite formate de solver pentru import și export. Împreună cu solverele deplin susținute, HyperMesh oferă un mediu complet adaptat (profilul utilizatorului) pentru fiecare solver susținut. De asemenea, oferă flexibilitatea de a sprijini sisteme de soluționare suplimentare printr-un limbaj de interfațare unic și simplu.

Instrumente de colaborare

Instrumentele de colaborare HyperMesh sunt disponibile cu instalarea standard. Utilizatorii sunt autorizați să lucreze într-un mediu puternic și cu adevărat colaborativ. Meniul Explore este integrat în toate dialogurile de fișiere HyperMesh și permite căutarea eficientă a bazelor de date și preluarea fișierelor. Organizatorul Browser ajută la structurarea datelor de simulare și a versiunilor de fișiere. Datele personale sau de echipă pot fi gestionate eficient pentru a vă asigura că vor fi utilizate întotdeauna cele mai recente versiuni de fișiere. Căutarea cuvintelor cheie permite cercetarea eficientă a bazelor de date. Connect este conexiunea la o bază de date comună de echipe sau sisteme PLM corporative. Fișierele pot fi preluate sau încărcate din sau în baza de date. Instrumentele de colaborare conțin, de asemenea, o bibliotecă de materiale care permite căutarea și filtrarea unei baze de date a materialelor corporative.

Personalizați HyperMesh pentru a vă potrivi mediului

Configurați interfața HyperMesh: Personalizați-vă experiența de modelare printr-o interfață ușor de utilizat, care conține barele de instrumente drag-and-drop, meniurile derulante configurabile și comenzile rapide comandate de tastatură.

Utilitare personalizate: Creați aplicații personalizate care sunt complet integrate în interfața HyperMesh.

Solver Translator de intrare: Utilizatorii pot extinde suportul interfeței HyperMesh prin adăugarea de traducători de intrare pentru citirea diferitelor punți de date de analiză.

Șabloane de export către Solver: Șabloanele de export permit ca baza de date HyperMesh să fie scrisă în formate definite de utilizator pentru solverele care nu sunt suportate.

Galerie

Back to Top