HyperForm

Portfolio item page

Project Details

HyperForm este o soluție de simulare software pentru industria de ștanțare și scule. Aceasta permite ingineria și optimizarea tuturor aspectelor ciclului de dezvoltare a produsului, de la concepția conceptuală până la piesa finită pentru metale și compozite.

HyperForm profită de experiența Altair în domeniul simulării de fabricație, a procesului de proiectare și combinării mai multor tehnologii Altair de ultimă generație, de la manipularea geometriei la configurarea modelului; Solver de elemente finite rapid, fiabil și scalabil; Tehnologie de optimizare; Post-procesare puternică într-un flux de lucru intuitiv și natural, familiar proiectanților și inginerilor, pentru eficientizarea dezvoltării produselor și a proceselor.

HyperForm este o soluție completă cu caracteristici specializate pentru a analiza și optimiza fiecare fază a ciclului de dezvoltare a produsului. De asemenea, este integrat pentru a beneficia de ingineria simultană minimizând costul total.

 • Design de produs: fezabilitate de fabricație timpurie utilizând cel mai rapid solver într-un singur pas.
 • Costuri: cuiburi goale (blank nesting)pentru utilizarea optimă a materialelor și reducerea costurilor
 • Matrițare: Dezvoltarea suprafeței de matrițare folosind suprafețele Parametric și NURBS, validarea utilizând analiza incrementală rapidă, precisă și scalabilă.
 • Testare și producție: DOE și Optimization sunt activate pentru produse si procese fabricație robuste.

HyperForm oferă cea mai bună rentabilitate a investiției în clasa sa, cu funcționalitate și accesibilitate pentru a satisface cerințele clienților, variind de la analiști individuali, magazine de unelte, până la marii producatori de echipamente (OEMS).

 • HyperForm: Platformă cuprinzătoare, foarte eficientă, pentru ciclul de dezvoltare a produselor.
 • HyperForm Solista: Formarea elementelor esențiale de simulare pentru proiectarea și fabricarea produsului într-un pachet autonom.
 • HyperBlank: fezabilitate de fabricatie timpurie și material si de cost al materilalor pentru proiectarea produsului într-un pachet independent.

Clienții din întreaga lume, de la magazinele individuale de unelte până la OEM-urile mari, au beneficiat de utilizarea HyperForm pentru: a) îmbunătățirea designului produsului pentru fabricarea ușoară la etapa inițială a conceptului și b) dezvoltarea instrumentelor fiabile și robuste care minimizează încercările și preselectarea timpului, astfel maximizând eficiența și reducând în mod semnificativ costul și timpul pentru dezvoltarea produsului.

 

Beneficii

Proiectarea produsului (Product design)

HyperForm One-step®, HyperBlank® ajută proiectanții să verifice rapid și fiabil designul lor pentru realizarea fezabilității cu intrări minime de proces. Solverul invers, soluția cea mai rapidă și cea mai precisă de pe piață, permite validarea mai multor alternative de design, gabarite, materiale în câteva secunde pentru a finaliza proiectarea la începutul ciclului de dezvoltare a produsului, minimizând provocările de formabilitate și costurile aferente. Caracteristicile produsului pot fi optimizate pentru ușurința de fabricație și performanță prin cuplarea analizei de fezabilitate cu optimizarea pentru a ajunge rapid la design optim. Acuratetea in analiza performanțelor produsului (Acuratețe structurală, termică, NVH, Crash, Drop test, Fatigue) poate fi îmbunătățită prin maparea rezultatelor din fezabilitatea formării.

Evaluarea costurilor (Costing)

HyperForm Nesting ®, HyperBlank ® allows design and costing engineers to quickly flatten the designed part and nest them for a progressive die, transfer die forming, for maximum material utilization within manufacturing constraints. Product designs can be further improved from nesting layouts for best material utilization, performance and minimal cost.

HyperForm Nesting®, HyperBlank® permite inginerilor de proiectare și de calculare a costurilor să se aplice rapid piesa proiectată și să produca cuiburi pentru o matriță progresivă, formarea matrițelor de transfer, pentru o utilizare maximă a materialelor în cadrul constrângerilor de fabricație. Produsele pot fi îmbunătățite în continuare de la planurile cuiburilor) pentru o utilizare optimă a materialelor, performanță și costuri minime.

Ingineria matriţelor

HyperForm Die Module ® permite producătorilor de scule, inginerilor, designerilor să identifice caracteristicile de ștanțare a produsului, să stabilească procesul de fabricație, să creeze și să modifice rapid modelele pentru fiecare dintre etapele de fabricație a piesei din folie plată din material metalic sau compozit. Suprafetele matritelor se transformă automat în unelte în HyperForm Incremental ® sau HyperForm Solsita®, iar întregul proces de fabricație este practic simulat folosind un robot incremental de măsurare precisă RADIOSS® pentru a verifica desenele pentru eventualele defecte. Modelarea parametrică și NURBS a suprafeței matriței permite modificarea rapidă a suprafețelor matriței și repetarea acestui ciclu pentru a ajunge la un design fezabil. Folosind HyperStudy® al lui Altair, optimizarea poate fi activată cu RADIOSS® pentru a optimiza designul care evită defectele, minimizeaza încercările și reduce timpul, rezultând cerințe de calitate conforme cerintelor. Hyperform oferă oportunitatea unică pentru producătorii de unelte de a optimiza structura matriței utilizând sistemul Optistruct® Altair pentru o durată maximă de viață a sculelor cu un minim de material pentru a economisi costuri.

Testare şi Producţie

Software-ul de analiză stocastică HyperStudy® cuplat cu simulare incrementală permite producătorilor de scule să efectueze studii de tipul ”what if”, analiza six sigma, analiza DOE pe designul stabilit pentru a identifica sensibilitățile la diferiti parametri de proces. Acest lucru este de imens ajutor pentru inginerii de testpentru a cunoaste inainte defectele potentiale care ar putea aparea. Inginerii de producție pot monitoriza și controla parametriisensibilideproces  în limite acceptabile pentru a evita orice defecte și timp de întrerupere în liniile de presare, avand ca rezultat economii mari de costuri.

Capabilităţi

HyperForm One-step®, HyperBlank®

 • Compatibil cu fișiere de geometrie de la toate programele CAD standard și sistemele PLM
 • Interfata usor de folosit pentru formarea analizei de fezabilitate
 • Informațiile despre proces, cum ar fi tipul de proces, direcția desenului, suportul gol,barele de tragere pot fi adăugate la analiza de fezabilitate pentru apropierea de procesul real de ambutisare.
 • Cel mai rapid și mai precis solver de pe piață, cu rezultate în câteva secunde.
 • Instrumente rapide și eficiente pentru a interpreta rezultatele pentru potențialele defecte de formare.
 • Aplicarea produsului intr-o forma goala sau orice alta forma determinate de utilizator.
 • Prezicerea exacta a formei a formei goale pentru a genera cuiburi.
 • Modelarea optima a formei goale pentru matrițare progresivă și formarea matriței de transfer cu constrângeri de fabricație pentru o utilizare maximă a materialului.
 • Interfață simplificată pentru optimizarea configurației caracteristicilor produsului pentru a determina fezabilitatea turnării utilizând HyperStudy cu solutionare One-step.
 • Fezabilitatea matritelor si cuiburi de tip lot, cu intrări minime de utilizator pentru mai multe piese de pe BOM post-release pentru o prezentare rapidă a modelelor lansate.
 • Rezultatele matritarii pentru a supune produsul analizelor de performanța (Crash, Structure, Thermal, NVH și Durability) pentru a îmbunătățirea preciziei predictive.

HyperForm Die Module®, HyperForm Solista®

 • Compatibil cu fișiere de geometrie de la toate programele CAD standard și sistemele PLM
 • Flux de lucru intuitiv pentru designeri pentru a trece de la produs la designul complet al suprafetei.
 • Identificarea rapidă a elementelor de ștanțare în piesă: găuri, flanșe, umeri, …
 • Instrumente de pregatire pentru proiectarea suprafetei cu umplere automata a gaurilor, basculare, margini cu tranzițiicontinue …
 • Generarea automată a suprafețelor de tipliantde la geometria pieselor cu opțiuni de adaptare la nevoile utilizatorilor.
 • Adaptor puternic bazat pe parametri și NURBS, bară de tracțiune, dezvoltare de suprafață a barelor pentru a crea si modifica rapid mai multe variante ale modelelor suprafetelor.
 • Dezvoltarea automată a liniei de tăiere pe suprafața de tăiere pentru a ține cont de eventualele flanșe și caracteristici omise ale pieselor
 • Verificarea rapidă a fezabilității tăierii de-a lungul liniei de decupare.
 • Exportarea designuluisuprafetelor în formate de fișiere acceptabile pentru software-urile CAD standard și sistemele PLM

HyperForm Incremental ®, HyperForm Solista®

 • Crearea automată a sculelor pe baza tipului de proces din designul suprafeței
 • Interfață prietenoasă și intuitivă pentru designeri și ingineri pentru a configura modele pentru toate tipurile de procesare a foilor, inclusiv ștanțarea la cald cu călire.
 • Interfață cu un singur utilizator pentru configurarea procesului de formare a semifabricatelor de diferite tipuri: tablă, plăci, tuburi și straturi compozite.
 • Utilizatorii își pot crea propriul proces personalizat, pot să-l stocheze ca șablon pentru reutilizarea rapidă și să-l împărtășească pentru a stabili practici uniforme de modelare într-o echipă.
 • Transferul sau formarea progresiva a matriței pot fi modelate folosind un manager cu etape multiple, care poate atinge mai multe etape individuale și gestiona mișcarea miezului de la o etapă la alta ca în realitate.
 • Solver-ul RADIOSS rapid, robust, precis și scalabilincrementaloferă cele mai bune si rapide rezultatede formare si revenire.
 • Interpretarea eficientă a rezultatelor în HyperView® cu unelte speciale pentru formarea post-procesării relevante, cum ar fi FLD, Draw-in, deplasările la încovoiere, relevante pentru punctele de susținere, compensarea încovoierii, prezicerea formei libere etc.
 • Interfață simplificată pentru optimizarea parametrilor procesului de prelucrare, forma goala, parametrii sculelor în cadrul unui proces de ștanțare pentru formarea fezabilității și a elasticității prin utilizarea tehnologiei HyperStudy cu RADIOSS.
 • Linia de tăiere și optimizarea formei goale pentru a susține producția de formă netă.
 • Optimizarea structurii matritei utilizând RADIOSS cu Optistruct pentru o durată maximă de viață a sculei și o greutate redusă.
 • Configurarea modelului și optimizarea procesului de formare a tubului: îndoire și hidroformare.
 • Setarea modelului pentru LSDYNA® ca și solver incremental alternativ, de asemenea disponibil.

Galerie

Back to Top