HyperCrash

Portfolio item page

Project Details

HyperCrash este un pre-procesor CAE dezvoltat pentru a sprijini RADIOSS, soluția neliniară de elemente finite a lui Altair. HyperCrash oferă un mediu cuprinzător pentru a realiza simulări dedicate pasagerilor, luand in considerare cerințele existente din domeniul siguranței accidentelor rutiere.

Compatibil cu soluțiile RADIOSS și LS-DYNA, combinând puterea unei interfețe grafice intuitive cu un set automatizat de proceduri de modelare a accidentelor rutiere și a siguranței, HyperCrash permite utilizatorilor să realizeze economii de timp fără precedent, obținând în același timp rezultate de înaltă calitate și precizie.

Beneficii

Interfață grafică orientată spre industria cercetării accidentelor și consecințele lor

HyperCrash oferă o interfață extrem de adaptată pentru crearea, editarea și configurarea modelelor de accident și siguranță. Această interfață simplificată este ușor de învățat și elimină erorile obișnuite prin furnizarea unui model de verificare puternic și dedicat solverului.

Centrat pe baze de date (Database-driven)

HyperCrash este proiectat să pre-proceseze eficient modelele de prăbușire a mai multor milioane de elemente. Operarea intensivă a bazei de date, cum ar fi verificarea modelului, de-penetrarea, calculul de masă, se poate face rapid și cu o economie exactă a timpului utilizatorului.

Instrumente de siguranță

Sunt disponibile si usor de utilizat unelte de siguranță precum rutarea centurii de siguranță, poziționarea manechinului și deformarea scaunului. Setarea completă se poate face în cadrul HyperCrash, reducând riscul de eroare și îmbunătățind eficiența.

Capabilităţi

Calitate

Modulul Calitate evaluează calitatea unui model prin efectuarea a sute de verificări diferite la nivel de componentă și ansamblu. Modulul vă permite să executați o serie de verificări de la controalele elementului simplu la conectivitatea parțială și erorile de modelare din pachetul de intrare. Modulul de calitate include:

 • Controlul modelului pentru a exersa sute de verificări unice, robustețeacăii de rularepentru criteriile ce respecta condițiile inițiale, permit verificarea criteriilor definite de utilizator.
 • Curățarea și simplificarea modelului
 • Verificarea conectivitatii pentru a identifica părțile neconectate, conectarea nereușită  pentru sudurile nereușite
 • Verificarea și corectarea automata a intersecției / penetrarii inițiale

Editarea mesh-urilor

Pentru modificarea uneia sau a mai multor părți, HyperMesh poate fi folosit fără probleme în timpul unei sesiuni HyperCrash. Partea actualizată poate fi publicată înapoi la HyperCrash cu un singur click de mouse.

Modulul instrumentelor de siguranță

Acest modul oferă o interfață intuitivă pentru configurarea, editarea și definirea tuturor caracteristicilor legate de siguranță pentru simularea și analiza de impact. În plus față de setul standard de unelte de siguranță, HyperCrash conține un utilitar de deformare a scaunului unic, care permite ca spuma scaunului, atât pe partea inferioară, cât și pe cea superioara, să se deformeze prin pre-simulare. Modulul de siguranță include:

 • Poziționarea manechinului
  • Poziționarea interactivă a manechinului
  • Salvarea și preluarea pozițiilor manechinului
 • Modul de rutare a centurii de siguranță
 • Modul de deformare a scaunului
 • Set de instrumente pentru crearea și plierea airbagurilor

Echilibrul de masă

Modulul echilibrului de masă gestionează complet proprietățile de masă și inerție ale fiecărei părți, precum și întregul model de accident. După ce masele sunt setate pentru toate piesele si componentele, HyperCrash echilibrează automat masa totală a modelului în funcție de masa pe anvelopele din față și din spate. În plus, HyperCrash poate:

 • Afișa centrul locațiilor de masă pentru fiecare parte, corpul rigid sau un model complet.
 • Verifica și raporta masa, inerția și centrul de localizare în masă a fiecărei părți, a componentei și a corpului rigid al unui model.
 • Potrivi automat masa modelului cu elemente finite ale fiecărei părți pe baza masei componentei CAD; Masa este creată dacă este necesar.

Galerie

Back to Top