Flux

Portfolio item page

Project Details

Flux captează complexitatea fenomenelor electromagnetice și termice pentru a prezice cu acurateţe comportamentul produselor viitoare.

Flux este software-ul de top pentru simulări electromagnetice și termice. Timp de peste 30 de ani, software-ul de simulare Flux a fost utilizat la nivel mondial în industriile de vârf și laboratoarele universitare. A devenit o referință pentru acuratețea ridicată pe care o oferă.

Cu tehnologia sa de îmbunătățire continuă, Flux este un instrument versatil, eficient și ușor de utilizat, care va ajuta la generarea de produse optimizate și de înaltă performanță, în mai puțin timp și cu mai puține prototipuri. Împreună cu o rețea de suport de înaltă calificare și o comunitate puternică de utilizatori, echipa Altair și echipa Flux oferă expertiză recunoscută în domeniul ingineriei electrice.

Într-o lume mai ecologică și mai electrică, inginerii se pot baza pe fluxul Flux pentru a ajuta la proiectarea dispozitivelor eficiente din punct de vedere energetic, aducând mai multă inovație și valoare clienților dumneavoastră.

Folosind tehnologii inovatoare, Flux este instrumentul potrivit pentru analiza, proiectarea și optimizarea aplicațiilor moderne. Dispunând de capabilități de analiză multi-parametrice încorporate, interfața sa deschisă se ocupă cu domenii de simulare diferite și este potrivită pentru cuplajele multifizice.

Beneficii

Deschis și intuitiv, Flux poate fi ușor inclus în fluxul de lucru al proiectului pentru a furniza rezultate de analiză fiabile. Cu cele mai avansate metode numerice disponibile, se ocupă de situații complexe de modelare.

Capacitățile sale multi-parametrice permit o căutare eficientă a spațiului de design pentru o performanță optimă a dispozitivului. Personalizarea, automatizarea și conectarea la instrumentele CAD sunt disponibile pentru o productivitate maximă.

Acurateţe

De-a lungul anilor, Flux și-a dovedit abilitatea de a se apropia de măsurători și de a reproduce cu mare acuratețe fenomene complexe. Flux generează rezultate, inginerii pot avea încredere, permițându-lesă se concentreze asupra inovației. Solverii Flux sunt în permanență îmbunătățiți pentru a aduce cea mai bună viteză de rezolvare, permițând evaluarea a mii de configurații de proiectare.

Flexibilitate

Deoarece fiecare simulare este unică, Flux poate fi ușor adaptat nevoilor specifice. Sunt disponibile diferite opțiuni pentru reglarea fină a modelelor și a solverilor, obținând rezultate precise în cel mai eficient mod. Cu instrumentele de scripting încorporate și abilitatea de a scrie macro-uri, Flux captează procesele de simulare și le automatizează, sporind astfel utilizarea zilnică a software-ului.

Simulare parametrică

Folosirea unui parametru pentru a defini o dimensiune geometrică sau o caracteristică fizică este unul dintre fundamentele fluxului. Legarea câtorva parametri prin ecuații este, de asemenea, foarte ușoară și utilizatorii pot explora intuitiv influența oricărui parametru.

Flux beneficiază, de asemenea, de distribuția calculelor, permițând evaluarea numeroaselor configurații de proiectare cu un timp de calcul optimizat.

Interoperabilitate

Conexiunea la suita Altair permite utilizatorilor să lucreze într-un mediu creativ global. Flux poate fi cuplat la cel mai bun software de analiză 3D disponibil pentru a lua în considerare multifizica și a obține reprezentarea cea mai realistă a fenomenelor sau la instrumentele de simulare la nivel de sistem pentru a proiecta strategia de control.

Capabilităţi

Descriere geometrică de înaltă performanță

 • Generator de schițe încorporat și modelator cu constructuri de modelare complet parametrizate
 • Import și export CAD avansat
 • Capacități de eliminare și simplificare
 • Un mediu dedicat pentru proiectarea mașinilor electrice rotative în 2D și 3D
 • Capabilități de modelare înclinată, evitând o analiză 3D lungă datorită modelelor de 2,5D.

Un generator ușor și flexibil de mesh-uri

Flux® oferă diferite tehnologii de mesh care pot fi amestecate atât în situații 2D cât și 3D pentru a ajuta utilizatorul să obțină rapid un mesh precis:

 • Mesh automat inteligent și control manual de dimensiune și distribuție a mesh-ului
 • Linked-mesh între entități geometrice identice
 • Rafinare a rețelei auto-adaptive în timpul rezolvării în 2D și 3D.

Proprietăți fizice avansate pentru calcule de înaltă performanță

O gamă completă de modele fizice pentru a simula comportamentul la frecvențe joase a dispozitivelor electromagnetice.

 • Magnetic: static, AC magnetic staționar, tranzitoriu
 • Electric: Electrostatic, conductor, AC electric staționar
 • Termic: starea de echilibru AC termică, tranzitoriu
 • Cuplaje termice: electro-termice, magneto-termice
 • Circuite electrice încorporate și capabilități rigide de mișcare a caroseriei

Tehnici avansate de modelare pentru rezultate precise și rapide:

 • Bobine fără ochiuri
 • Regiuni subțiri reprezentate de modele de suprafață (nu este nevoie de discretizarea grosimii)
 • Comportamentul materialului anisotropic neliniar, modelarea hysteresis
 • Pierderi de suprafețe exterioare și proximitate în bobine

Procesul de rezolvare: Un solver rapid și robust

Solver complet parametric care permite efectuarea de verificări geometrice sau fizice ale parametrilor

 • Mai multe soluții lineare iterative sau directe cu multiprocesare (calcul paralel)
 • Rezolvatori neliniari robusti.
 • Studii parametrice distribuite pe mai multe nuclee sau mașini.

Rezultate post-procesare: Afișați rezultatele și convingeți-vă

Flux oferă un postprocesor complet și versatil, care permite analiza rezultatelor obținute în urma unei soluții multi-parametrice. Oferă acces la diferite cantități, cum ar fi:

 • Potențial, densitate de flux, temperatură, câmpuri electrice și magnetice
 • Cantități globale: flux magnetic, inductanțe, energie stocată
 • Pierderi de fier, pierderi de joule în conductori, vizualizarea efectului de suprafaţă
 • Cantități pe componente electrice: curent, tensiune, putere, inductanță
 • Cantități mecanice: poziția, viteza, forța, cuplul, viteza

Interoperabilitatea software-ului

Integrarea software-ului este o strategie cheie pentru Flux. Prin urmare, schimbul de date între Flux și software-ul dvs. existent este acum mai simplu decât oricând.

Inovează în 3D

Găsirea noilor soluții inovatoare, proiectarea, facilitarea integrării și compactarea sistemelor se face astăzi în 3D.

Galerie

Back to Top